2014. december 9., kedd

Panka és Csiribí

Azt hiszem feladom :) Be kell ismerjem, lassú víz partot most, és egyre jobban élvezem, ahogy játékokat horgolok.
Mostanában sok pacit csináltam, és kicsit másabb figurákra vágytam. Épp kapóra jött, h új mesehősök bújtak meg a gyerekszobában. Berg Judit két tündér figurája tökéletesen megfelelő alany lett a számomra. Már nagyon vártam, h nekikezdjek a megformálásuknak.
 Itt különösen élveztem a hajuk elkészítését :D Igaz, kicsit sűrű lett, fodrászért kiáltott, de maradtak ilyen dúshajú gyerekek.




Cataniaból, 2es tűvel készültek.

2014. december 4., csütörtök

A mai magyar mesehősök

Az óvodás korú gyerekek egyik kedvenc mesepárosa Bogyó és Babóca. Egyszer már elkészítettem Róza kislányomnak, mondván majd ő lesz az alvótársa, és jobban fog majd aludni. Sem a baba, sem az alvás nem jött be. :) Örült neki, majd belekerült az "ezekkelnemjátszunkládába".
Viszont pár hete megkeresett egy kedves ismerősöm, h szeretné ha Karácsonyra besegítenék az angyalkáknak, és közreműködnék a kis állatok életrekeltésében.
Mindig nagyon érdekes - bár nagyon időigényes - minta nélkül dolgozni. Amikor 100%, hogy tőled függ, mennyire fog hasonlítani a könyvekben szereplő figurára.














Ilyenkor mindig valamelyik szobába beköltözök a család nagy "örömére". Mindenhol az én cuccaim vannak. Itt egy kis cérna, ott egy kis tömőgyapjú, varródoboz, fonalak... :) én szeretem ezt a káoszt :D














De aztán testet öltenek a kis lények, és íme, Bogyó és Babóca 25cmes nagyságban.
A csigaház kialakítása különösen a kedvencem volt. <3




A játékok cataniaból és egy kis Alize bellaból készültek, leginkább 2es tűvel.

2014. december 2., kedd

Balerína, avagy hogyan képzelek el egy kislányt :)

Egy nagyon kedves anyuka keresett meg, hogy szeretné meglepni tündéri kislányát egy horgolt babával, ami hasonlít saját magára.
Kaptam sok szép képet, mesélt róla, hogy mit csinál a kislány, mik a kedvencei, szereti a királylányokat és a balettet.
Így született meg Babett, a balerína.




A horgolt kislány cataniaból készült, 2.5es tűvel.