2014. augusztus 14., csütörtök

Mikor a fonal testet ölt

Vannak olyan fonalaim, amiket még akkor vettem, amikor nagyon fiatal kis horgolgatós nőszemély voltam. Cél nélkül, színre, anyagra, szerelembe esésre mentem egy-egy gombóc megvásárlásánál. Ez most sincs másképp. A fonal jött először, aztán gondoltam ki később mi lesz belőle. Volt, h évek teltek el a megvásárlás és a kész mű között.
Így van ezzel a két most bemutatott fonalam is :) Mikor vettem még úgy hívták őket, h Kabala és izsonyúan tetszettek a fantázianevei-bocsánat, de a memóriám nem túl jó, így azokat már nem tudom megmondani. Aztán átkeresztelték őket Alize Bellára.
Nagylányom, Luca könyörgött egy horgolt ruháért. Az elsőt régen kinőtte, és azóta nem csináltam újat, viszont huga még mindig fel tudta venni a keresztelőruháját, és sajnálta, h neki nincs. Mit tesz ilyenkor buzgóanya, aki alig várja, h kapjon egy kis horgolós feladatot? Megmutattam a kincsesládám, széles mosollyal kitárt karokkal mondom, válassz, milyen szín legyen. ő a kék-világoskék (enyhén türkizes)-fehér színtmenetest választotta.
Luca nagyon romantikus, kedves, őszinte lány. Semmi sallang, színészkedés. Egyszerű és gyönyörű lélek. Egy igazi hölgy. Ha megdícsérik, elpirul. Ha hercegnő lenne, pukkedlizne, és tudna minden illemet. Ilyen ruha is illik hozzá. Nem hivalkodó, nem giccses de romantikus.
Ha ruhát horgolok nincsenek mintáim, csak elkezdem vhol, és úgy jön magától. Visszabontok, hozzáteszek.
Pinterest jóbarátom most is a segítségemre lett, kerestem egy horgolt blokkot a ruhához,amit egy picit átalakítottam az én szám íze szerint, aztán kerestem egy másik mintát, ami adta az alját.
Mikor kész lett, és ráadtam, a szavam is elállt. Amíg a kezemben volt, addig csak egy pofás horgolt ruha volt, de amikor felvette, életre kelt,és viselte. Ujjongtam.





Sajnos nem vagyok jó fotós, így a képek nem adják vissza az igazi érzést, de emléknek megteszi :)






Apa kicsi lánya, nagyon szeretem őket elnézni ilyenkor.















Amikor végre elékszültem, a kisebb lányom sem hagyhatta annyiban..."anyaaa, nekem isz cinász új juhát?" Hát lehet ellenállni ennek a pösze, csöpp alig 4 éves lánynak? :)
Róza egy kópé lány. Folyton azon jár az esze kit hogyan vicceljen meg, határozott elképzelése van a világról, és a legkedvesebb szava az "akajom". Izzig vérig színésznő, a tipikusan a szeme sem áll jól, amit a fotózáson tökéletesen megmutatott...
Szereti a feltűnő dolgokat, a vidámságot, ő a rakoncátlan hercegnő. Szerinte a szabályok azért vannak, h megszegjük őket. Imádnivaló, és egy kétlábon járó kihívás :D
Hogy milyen ruha illik hozzá? Habos-babos, csicsás, feltűnő :)















A ruhája egy sor horgolt blokkból áll, és utána készítettem rá egy hullámos mintát, jó szélesen, hogy igazán habos legyen.





                                                             Drága Kislányaim!

Köszönöm, hogy kihívások elé állítatok engem, a nőt, a szülőt, a bennem lévő gyereket, és köszönöm a fantasztikus nyaralást!
Anyátok





 Fonal: Alize Bella
Hrogolótű: 2.5-es
Minta: a blokkok, és a szoknyarész a pinterestről.