2014. május 11., vasárnap

Stólák nyárra

Egyszerű és nagyszerű. Szeretem ezeket a jelzőket. Mi más is kellene egy pamut pólóhoz, trikóhoz, kis estélyihez, koktálruhához, farmerhez, bmihez, ha nem egy könnyed stóla.
Selyemből, gyapjúból, szigorúan a nem szúrós fajtából, merthogy van ilyen is :)
...és ha már lúd, legyen kövér: legyen egyedi festésű, hiszen azok illenek a legjobban az egyszerű dolgokhoz.
Két imádott fonalfestőm van: Csongor Zsófia,  a bilum anyukája. Az összes selyem fonalam tőle van, gyönyörűek a színek, jó vele dolgozni, és sosem elég.
Ezt a képet kifejezetten szeretem, megmutatja, h a selyem nem csak hideg, de puha is tud lenni, olyan jó belemarkolni, mint egy puha párnába.
 ..és ilyen amikor blokkolódik a drága. Megváltozik a textúra, nemesedik, alakot vált.

 Aztán jönnek az akciós képek, mikor a színek eltávolodnak egymástól, mégis egységet alkotnak.



Kohlhoffer Beáta, a gyapjúfonal festőkirálynője a számomra. Intenzív mély színek, minőségi gyapjúfonalakkal, kedves kiszolgálással. Extra érdekessége a By Buci fonalnak, h voltak olyan gombolyagok, amik illatosak voltak, és akármennyit állt magában, ha elővetted őket, illatoztak a munkáid !! Ma már nem élvezhetjük ezt a sajátosságot, m nem ad illatot hozzá, de remélem majd visszatér eme jó szokáshoz-ez abszolút az ő védjegye volt :)

A gyapjú nem sokban különbözik blokkolás előtt a selyemtől, talán annyiban, h még ölelősebb, még puhább. Habos-babos, és milyen jó ha közben nem is bök :D

Kiterítve ilyen:
 Csavarva ilyen:

 Blokkolva :)


Sokan kérdeztétek, h milyen minta alapján dolgozok. Ma már az internet számos mintához hozzá tud juttatni bennünk. Bevallom erre a vadászatra a pinterest.com-ot használom. Kulcsszavakat írok be angolul, mint a crochet stiches (horgolt szemek), vagy crochet block (horgolt blokk) és nagyon sok lehetőséget ad ki. Így találtam rá a selyem stóla mintájára is, és a gyapjúéra is.