2013. június 27., csütörtök

Mikor a szappanbuborék a nyakad köré fonódik...

Már akkor szerelem volt ez a fonal, amikor még csak a fejemben létezett. Kell nekem egy selyem. Egy előkelő, finom, ölelő, nemes anyag. Amitől a pamutpólóim az alsó osztályból az elitbe fognak tartozni. Csak egy pillanatra :D
Ekkor sodorta az utamba Csongor Zsófit, aki gyönyörű színekbe öltözteti a fonalait, és válnak igazán csodálatossá. Mikor kézhez kaptam őket, negyed óráig csak lestem őket, tapiztam, letettem, visszamentem, megint gyönyörködtem.
Na de mi lesz belőle? Ez mindig nagy kérdés.
Lisa Naskrent már többször is elcsábított. Az ő kendője a Dahlia és a Maia is, ami már többször életre kelt a kezeim között. Most a Midsummer night's került sorra.
Lássuk, mi lett belőle?




Horgolótű: 3.5es
Fonal: Bilum kézzel festett zitron traumseide
Minta: midsummer night's shawl 





2013. június 16., vasárnap

Keresztelő

Ennek a keresztény ünnepnek kétszer futottam neki, ami a ruha horgolását illeti :)
Először akkor csináltam rá ruhát mikor 3hónapos volt Róza. Akkor kapott fejpántot, kalapot és kisruhát. Végül nem szerveztük meg, vártuk a nyarat, de az is elmaradt. A ruha viszont használatba került :) Valahogy nőtt a gyermekkel :)



Végül drága Fanni keresztlányunk keresztelőjével egybekötöttük Róza keresztelőjét is. Új ruhát csináltam.
A nagy nap előtt még felpróbáltuk, h valóban úgy áll-e, ahogy szeretnénk, nem csúszik-e le, bírja-e a gyűrődést. Bírta :)





A nagy napon ilyen elszántsággal figyelte a pap bácsi mondandóját, és ha meghallott vmi neszt, csittre intette a jónépet.
Sajnos sok kép nem lett róla, m a fényképezőgépemben nem volt memóriakártya, és mi ennek ellenére bőszen kattogtattunk, viszont nem vettük észre, h a gépnek saját memóriája nincs, ahova elmentse a fotókat :(


Fonal: Alize bamboo fine (055)
Horgolút: 2-es
Minta: saját