2011. július 18., hétfő

Luca ruhája és annak menete

Berakom ide, h hogyan is csináltam Luca ruháját, és milyen lett a végeredmény :)
A leírásom egy kezdő kicsit "fura", nem precíz leírása lesz-elnézést :D
Szóval, így kezdődött:

1. lemértem a kislányom mellbőségét. nekem centivel nem jött be, így ezt csináltam: csináltam sok-sok láncszemet, és mindig a melléhez mértem, h elég lesz-e. ha körbeérte, befejeztem. 1 láncszem rájött magasításnak, és kispálcákat kezdtem horgolni. Mikor már csináltam 3-4sort, láttam, h hol kell összekapcsolni a két véget, és egybehorgoltam a kettőt (kört csináltam belőle.) Ezt azért ilyenkor, m kezdő lévén, mikor a sok láncszemet akartam összekapcsolni, mindig megcsavarodott, és le kellett bontanom, így meg h már volt "teste" láttam, h hova kell az utolsó láncszemet az elsőhöz rakni.
Csináltam egy sort 1rhp-val, 2rhp-val is, ez ízlés dolga, h milyen minta legyen.

2. Mikor elértem a kívánt mellrész hosszúságát, csináltam kp-ból egy szaporított részt. Nem számoltam mennyi kp-val csináltam többet, úgy érzésből többet raktam. Minél többet csinálsz, annál fodrosabb lesz az alsószoknya része.
3. én itt hibáztam, h 3sorban is szaporítottam lassanként, és nem 1 sorban sokat. Sztm sokkal szebb lett volna a ruha.

4.Kiválasztottam egy nagyon csipkés mintát egy füzetből, (megtanultam a német jeleket értelmezni, ehhez kértem Henna barátnőm segítségét :D) és ez lett az alsó szoknya. Ezt a kívánt hosszúságig csináltam.

Jelmagyarázat:
Pont: láncszem
Vonal áthúzva: egyráhajtásos pálca
Pici téglalap: kispálca
() : NOPP

5.Felpróbáltattam a lányommal a ruhát, és megnéztem milyen pántokat csináljak hozzá. Itt sokféle között választhatsz, én a sima két pántos megoldást csináltam. 4lsz-et csináltam és azt horgoltam a kívánt hosszúságig, majd odavarrtam a ruhához.

6. Más színből csináltam pillangókat és virágokat amivel még díszítettem.
Kb ennyi.
Bocs, ha szájbarágós volt, de nem igazán tudom h kéne célirányosan elmondani :D

Megpróbáltam lefotózni Lucát, de nem vette komolyan a modellkedést, és szó szerint ökörködött :D